Τμήματα Pilates

Τα σύγχρονα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα στο χώρο της Φυσικοθεραπείας, αναδεικνύουν τη μέθοδο Pilates ως το κλειδί για μια πιο υγιεινή ζωή, καθώς τα οφέλη της μεθόδου είναι πολυάριθμα. 

Η μέθοδος απευθύνεται τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ή που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης έπειτα από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση. Οι Φυσικοθεραπευτές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες, τις ικανότητες και συνεκτιμώντας τη φύση του προβλήματος του κάθε ασθενή, προσαρμόζουν εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων. 

Οι Φυσικοθεραπευτές στο Physioline είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, καθώς η εφαρμογή των μεθόδων Pilates απαιτεί γνώσεις ανατομίας, κινησιολογίας και εμβιομηχανικής της Σπονδυλικής Στήλης και των αρθρώσεων. 

Οι επαγγελματικοί μας χώροι

Η μέθοδος Pilates μεταξύ άλλων στοχεύει:

Στη συμμετρική στάση του σώματος
Στην αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας και της κυκλοφορίας του αίματος
Στην ενδυνάμωση των εν τω βάθει σταθεροποιών μυών του κορμού και των εν τω βάθει κοιλιακών
Στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης
Στην ευλυγισία των μυών
Στην αύξηση της οστικής πυκνότητας και βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων, ενισχύοντας την προσπάθεια για αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης
Στην αντιμετώπιση της κύφωσης και της σκολίωσης
Στην ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, καταπολεμώντας την ακράτεια
Στη μετεγχειρητική αποκατάσταση σπονδυλικής στήλης (Αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης μετά από χειρουργεία σπονδυλικής στήλης όπως μικροδισκεκτομή, σπονδυλοδεσία, κ.α)

Ο μικρός αριθμός συμμετεχόντων ανά συνεδρία επιτρέπει την καλύτερη παρακολούθηση και καθοδήγηση από τους εξειδικευμένους και έμπειρους Φυσικοθεραπευτές, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
Προσφέρονται:
Mat Pilates (παραδοσιακή μέθοδος με τη χρήση στρώματος γυμναστικής στο έδαφος)
Reformer Pilates (με τη χρήση του ειδικού κρεβατιού ασκήσεων Pilates Reformer)
Clinical Pilates (Θεραπευτική άσκηση)
Pregnancy Pilates (ασκήσεις κατάλληλες για την περίοδο της εγκυμοσύνης και για μετά τον τοκετό)
Scroll to Top